Η εφαρμογή της νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων και η εφαρμογή των συστημάτων HACCP είναι υποχρεωτική;
1 Answers
Σύμφωνα με τα άρθρα 19,20 και 21 του ν. 4442/2016 η εφαρμογή της νομοθεσίας (Εθνική και Κοινοτική) για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων και η εφαρμογή των συστημάτων HACCP είναι υποχρεωτική και βασική προϋπόθεση για την εγκατάσταση και λειτουργία των βιομηχανιών και βιοτεχνιών τροφίμων και ποτών.
Η νομοθεσία για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων είναι οριζόντια και καθολική.